Spălarea criptomonedelor… este sigur?

Criptomonedele au fost lăudate pentru siguranța ridicată în comparație cu monedele tradiționale. Dar utilizarea criptomonedelor populare cu siguranță nu este cea mai privată sau anonimă modalitate de a face tranzacții. Unele altcoins pot asigura un anumit grad de confidențialitate, dar monedele mai mainstream, de obicei, nu.

Anonimitate deplină?

Creatorii unor altcoins au făcut eforturi pentru a asigura mai multă anonimitate și intimitate. Aceste altcoins, numite „monede de confidențialitate”, sunt de obicei asociate cu Darknet și tranzacții ilegale, dar există, de asemenea, multe motive legale pentru care oamenii le folosesc. Pe măsură ce monedele de securitate devin din ce în ce mai populare, avem o mulțime de opțiuni disponibile. Monero, zcash, dash, xeonbit sunt patru altcoins populare care oferă mai mult anonimat în comparație cu Bitcoin.

Bitcoin a fost lăudat pentru asigurarea unei securități mai bune în comparație cu tranzacțiile fiat. Când vorbim despre siguranță, ne referim, în general, la dificultatea de a fura sau de a copia bani. Un nivel mai mare de siguranță este un rezultat al caracteristicilor tehnologiei blockchain.

Fiecare bloc din lanț conține o verigă față de cea anterioară, ceea ce face foarte dificilă schimbarea unui bloc. Și astfel, cu fiecare bloc care este adăugat la lanț, tranzacția anterioară devine din ce în ce mai sigură. Chiar și cel mai nou bloc care ar trebui să fie adăugat lanțului ar fi greu de manipulat. Unele altcoins au îmbunătățit măsurile de securitate, dar din acest punct de vedere Bitcoins sunt încă considerate o soluție foarte solidă.

Activele ascunse în rețea…

Pe de altă parte , Bitcoin nu este atât de privat sau anonim. Fiecare tranzacție, inclusiv adresele portofelului expeditorului și destinatarului, suma, data și ora sunt stocate într-un registru public. Poate fi luat în considerare folosind un pseudonim, deoarece nu există nume de familie pe listă, dar ar fi relativ ușor să urmăriți majoritatea adreselor portofelului folosind indicii cum ar fi adresa IP sau istoricul tranzacțiilor.

Deși este posibil să faci tranzacțiile Bitcoin mai anonime, este nevoie de mult efort. Când vine vorba de Bitcoin, este vorba mai ales despre amestecarea monedelor, uneori numită spălare de criptomonede. A amesteca monede înseamnă a face diverse tranzacții pentru a masca legătura dintre expeditor și destinatar. Dacă este făcută corect, amestecarea poate împiedica aproape complet urmărirea tranzacției.

Problema este că amestecarea monedelor necesită mulți pași, inclusiv crearea multor portofele noi cu adrese de e-mail noi. Acest proces poate fi foarte incomod și consumatoar de timp, mai ales dacă trebuie făcut în mod regulat. Pentru un anonimat constant, este mai convenabil să utilizați o criptomonedă, care va oferi opțiunea de a face tranzacții anonime fără complicații suplimentare.

Cine vrea să preia controlul?

Monedele tradiționale au valoare, pentru că guvernele spun că o au. Dar pentru un număr tot mai mare de oameni această promisiune nu este deosebit de atractivă. Guvernele controlează monedele tradiționale. Ei folosesc băncile centrale pentru a emite sau distruge bani, folosind așa-numita politică monetară ca pârghie economică. De asemenea, ei decid în ce mod poate fi transferată moneda tradițională, care permite urmărirea fluxului valutar și dictarea, cine poate profita de acest flux, taxarea acestora și urmărirea activității criminale. Întregul control se prăbușește, atunci când organismele neguvernamentale încep să-și creeze propriile monede.

Controlul monedei influențează fiecare sector economic, în special politica fiscală a țării, eforturile de control al afacerilor și al criminalității. Dar oamenii care folosesc criptomoneda nu au nevoie de sistemul bancar existent. Moneda este creată în spațiul cibernetic. Dacă Bitcoin sau orice altă criptomonedă devine acceptată pe scară largă, întregul sistem bancar ar putea deveni inutil.

Mixere de criptomonede

Mixarea criptomonedelor a fost deja menționată în acest articol. există câteva mixere care operează pe piață, cu scopul de a asigura cea mai mare recompensă posibilă. Algoritmul unui mixer este de obicei simplu – utilizatorul trimite criptomoneda la adresa unui mixer care este înregistrat individual pentru fiecare utilizator. Apoi, monedele sunt amestecate cu tranzacțiile altor persoane sau distribuite printre sute de portofele care aparțin mixerului. După finalizarea procesului, jetoanele „curate” sunt mutate în memoria configurată inițial – sau înapoi la expeditor sau la un nou proprietar.

Împărțirea monedelor între mai multe portofele face imposibilă stabilirea unei legături între un expeditor și un destinatar. De asemenea, utilizatorul poate împărți datele de intrare în denumiri pentru a ascunde suma reală. Proprietarii mixerului percep o taxă de tranzacție de 0,5-3% pentru serviciile lor. Ar trebui să vă amintiți, totuși, că dacă trimiteți monedele în portofelul altei persoane, s-ar putea să nu le primiți înapoi.

Utilizarea unui mixer nu este cu mult diferită de utilizarea unei platforme de schimb. Trebuie să furnizați o adresă în care doriți să trimiteți bitcoinii amestecați, să plătiți taxa de serviciu și să apăsați „următorul”. Veți fi apoi redirecționat către o pagină cu adresa mixerului, unde va trebui să trimiteți moneda.

Adresa este valabilă pentru 24h. După această perioadă, tranzacția nu va fi procesată.

Este sigur?

Principalul avantaj al mixerelor este că acestea pot oferi siguranță și protecție pentru tranzacțiile cu criptomonede. Dacă utilizați în mod constant o cantitate mare de cripto pe o bază de zi cu zi, se recomandă utilizarea unui mixer pentru a crește anonimatul.

Probabil cel mai mare defect al utilizării mixerelor este faptul că infractorii și persoanele care fac spălarea banilor pot, de asemenea, să-și ascundă cu ușurință tranzacțiile din ochii poliției. Mixerele de monede sunt deosebit de populare printre cei care dețin o mulțime de criptomonede. Asta pentru că acești oameni trebuie să caute o modalitate de a-și ascunde averea de ochii publicului. Prin utilizarea blockchain puteți deduce cu ușurință cine are o mulțime de Bitcoins, în cazul în care tranzacțiile efectuate sunt mari. Este o amenințare, deoarece hackerii pot folosi aceste informații pentru a ataca proprietarul portofelului și a fura monedele lor. Utilizarea mixerelor de monede ajută utilizatorii să evite astfel de situații.

Riscul de furt este, de asemenea, o mică problemă atunci când vine vorba de mixere. Pentru a avea acces la serviciu, utilizatorul trebuie să trimită moneda digitală furnizorului. Este o situație riscantă, deoarece nu există nicio modalitate de a depune o plângere în cazul în care furnizorul nu va returna monedele mixte așa cum era de așteptat. În cele din urmă, taxele de servicii ridică, de asemenea, preocupări. Acestea reprezintă un procent din tranzacție, care poate ajunge la sume astronomice atunci când comisionul este suficient de mare.

Industria criptomonede a fost întotdeauna afectată de controverse. Partea bună este că tehnologia este în mod constant ajustată la nevoile utilizatorilor. Marii investitori sunt în general de acord că instrumentele de mixare sunt o modalitate excelentă de a asigura o mai mare confidențialitate și de a proteja interesele persoanelor care tranzacționează cu criptomonede.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *