Ripple și MoneyGram! O posibilă descoperire?

Compania MoneyGram a dezvăluit că utilizează token-urile comerciale XRP cu ajutorul sistemului xRapid pentru tranzacțiile transfrontaliere. Acesta a fost cel mai mare exemplu de tranzacție cu utilizarea XRP în istorie. În timpul discuțiilor despre veniturile MoneyGram din trimestrul al doilea al anului 2019, compania a arătat că utilizează xRapid de la sfârșitul lunii iulie. Ei nu au oferit informații suplimentare despre numărul sau volumul total al tranzacțiilor cu utilizarea xRapid, totuși. “Ripple va deveni partenerul cheie în tranzacțiile noastre transfrontaliere cu utilizarea conținutului digital și am început deja să folosim xRapid în tranzacțiile noastre”, au declarat ei în cel de-al doilea raport trimestrial.

De ce Ripple?

Rețeaua de plată tradițională are cerințe de capital ridicate, în special atunci când vine vorba de tranzacțiile valutare internaționale. Băncile folosesc o metodă de „finanțare a contului Nostro”, în care o bancă își păstrează criptomonedele străine în cadrul unei alte bănci, pentru a facilita tranzacțiile internaționale și conversiile valutare.

Ripple încearcă să inoveze această ramură folosind xRapid și XRP. Compania spune că XRP oferă „lichidarea valutei la cerere”, reducând nevoia de conturi Nostro cu echilibru ridicat.

Rețelele de plăți deja existente depind de cerințe intense de capital, care includ finanțarea unui cont nostro, care costă aproximativ 5 miliarde de dolari în întreaga lume în fiecare an. [Xrapid] ajută la accesul la lichiditatea la cerere, reducând costurile de capital ” – spune Ripple în documentele lor despre implementarea tehnologiei.

MoneyGram confirmă acest lucru în raportul său pentru trimestrul II, spunând:

“Xrapid va reduce nevoile de capital de lucru și are potențialul de a genera câștiguri suplimentare și flux de numerar.”

Directorul MoneyGram vorbește în favoarea Ripple

„Datorită xRapid, produsul Ripple, vom putea să decontăm fonduri din dolari americani pentru a viza monedele într-un mod 24/7, ceea ce poate revoluționa activitatea noastră și poate îmbunătăți radical gestionarea fluidității globale”, a declarat Alex Holmes, directorul general al MoneyGram în iunie 2019.

Cu toate acestea, utilizarea XRP de către o companie financiară ar putea să nu însemne neapărat o cerere mai mare pentru aceasta. Ca sursă de fluiditate, serviciile de plată care utilizează xRapid „nu trebuie să dețină XRP pentru o lungă perioadă de timp”, deoarece tranzacțiile sunt decontate în câteva secunde.

Cea mai mare parte a procesului de decontare MoneyGrams este încă gestionat cel mai probabil de piața globală. Cu toate acestea, integrarea xRapid va permite companiei să stabilească monedele cheie prin “ajustarea termenilor de finanțare la cerințele lor contabile”.

Brad Garlinghouse, CEO al Ripple, pe de altă parte, și-a exprimat încrederea în decizia companiei sale de a colabora cu MoneyGram în iunie, spunând:

MoneyGram își va îmbunătăți performanța și va permite milioanelor de oameni din întreaga lume să îi utilizeze performanțele mai bune. [Integrarea xRapid în MoneyGram] este o piatră de hotar în transformarea plăților transfrontaliere și aștept parteneriatul strategic pe termen lung între companiile noastre.”

  1. Ripple renunță la Libra

Brad Garlinghouse, CEO-ul Ripple, este preocupat de reglementările potențial mai stricte privind criptomonedele, care ar putea fi cauzate de stablecoin Libra, care nu a fost încă lansat de Facebook. Într-un interviu pentru The Fortune, Garlinghouse a spus: „[În primul rând] , vrei doar să te asiguri că nu ești prins în focul încrucișat. Este important pentru mine ca atunci când autoritățile de reglementare încep să pună întrebări, să nu ne pună într-o găleată mare.

O schimbare de inimă?

Cu toate acestea, într-un interviu acordat în cadrul conferinței „Fortune Brainstorm Finance”, Garlinghouse a declarat că o criptomonedă lansată de un gigant social media ar ajuta la legalizarea produselor bazate pe criptomonede și la creșterea drastică a numărului de instituții financiare care doresc să semneze pentru utilizarea criptomonedei Ripple pentru tranzacțiile transfrontaliere.

În aceeași lună, Garlinghouse a susținut, de asemenea, că Bitcoin și XRP nu sunt rivali. El a rezumat principala diferență dintre cele două spunând că Bitcoin este un magazin de valoare, un aur digital de feluri, în timp ce Ripple este o monedă punte, permițând tranzacții fiat-fiat mai eficiente.

Mai multe critici la adresa Libra.

Jenny Shaver, directorul operativ al unei companii legate de criptomonede, Salt, a declarat pentru Cointelegraph că interviurile Libra arată că companiile care se ocupă de criptomonede ar trebui să fie mai consecvente în ramura lor și ar trebui să reprezinte în mod activ interesele lor.

“Industria nu are un set consistent de reguli pe care să le respecte, iar pentru dezvoltarea pe termen lung a industriei, trebuie să modelăm această structură cu autoritățile de reglementare. Este important acum să punem cei mai buni oameni din industrie să ne reprezinte. Ca pas următor, ar trebui să redirecționăm mai multe resurse către lobby și să construim programe strategice de PR și comunicare pentru a educa toate părțile interesate și a ajuta la eliminarea stigmatelor nejustificate.

Libra a câștigat criticile și antagonismul din partea autorităților de reglementare din întreaga lume. Brad Garlinghouse, directorul general al Ripple, a declarat că Facebook a fost responsabil pentru opinia sa negativă. În interviul său pentru Bloomberg TV, el a adăugat că „Facebook a mers prea departe”, publicând raportul, afirmând că Libra va deveni „noua monedă”. Garlinghouse crede că, în timp ce luptă cu fervoare pentru a înlocui băncile, au uitat să publice orice atinge subiectul măsuri de prevenire a utilizării Libra pentru finanțarea teroriștilor și spălarea de bani în Statele Unite. Mai mult, el a spus: “Cred că dolarul american funcționează destul de bine pe cont propriu. Nu avem nevoie de un alt fiat.”

Garlinghouse, și mulți experți în criptomonede cred că Facebook a adus prejudicii ramurii cripto. El adaugă, de asemenea, că Ripple este o companie care vizează instituții, care cooperează cu guvernul și instituțiile financiare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *