Ripple a apărut la banca thailandeză

Siam Commercial Bank, a treia cea mai mare instituție financiară din Thailanda, și-a schimbat oficial poziția privind utilizarea tehnologiei Ripple și a criptocurrency-ului și intenționează să implementeze soluțiile oferite de Ripple.  SCB Thailanda a lansat deja o platformă blockchain, care utilizează sistemul xCurrent de către compania Ripple pentru a permite transferuri de bani mai ieftine în străinătate. Instituția financiară thailandeză a sugerat, de asemenea, că vor fi dezvăluite și alte informații, legate de XRP strict prin utilizarea sistemului de plată xRapid. Nu cu mult timp în urmă, un utilizator Twitter a observat o actualizare a aplicației bancare SCB Easy în App Store, cu o notă care spunea că utilizatorii pot transfera acum bani în străinătate “la rate mai mici cu utilizarea Ripple”.

Ne putem aștepta la mai multe implementări?

Pe 22 mai anul acesta, banca a confirmat că utilizează tehnologia blockchain pentru transferurile de bani prin Ripple, dar fără a utiliza criptomoneda XRP.  Aceste informații sugerează că SCB utilizează în prezent sistemul xCurrent de la Ripple, care permite tranzacții transfrontaliere rapide și ieftine.

Produsul xCurrent servește ca o alternativă la SWIFT, care utilizează moneda fiat. Pe de altă parte, xRapid utilizează jetoane criptografice Ripple pentru a asigura lichiditatea la cerere, astfel încât tranzacțiile să fie mai ieftine pentru clienții corporativi.

Dacă SCB începe să utilizeze în principal criptomonede în timpul transferurilor, acesta ar fi un semn serios pentru investitorii Ripple. Cu câteva zile în urmă, a existat o informație că SCB Thailanda va începe să utilizeze opțiunea care utilizează critpomonede.  SCB a fost, de asemenea, prima bancă care a utilizat funcția „multi-hop” a RippleNet, care permite acestei bănci thailandeze să „gestioneze plățile în numele altor instituții financiare online”.  Principalul avantaj al acestei opțiuni este faptul că instituțiile financiare nu mai pot stabili relații „bidirecte” (o legătură directă între cele două) pentru decontarea plăților.

Ripple merge ca un uragan

Ripple continuă să încorporeze instituții financiare în ultima vreme, sărbătorind cel de-al 200-lea client corporativ.

La începutul lunii, Ripple a anunțat parteneriatul cu Ria Money transfer, al doilea cel mai mare furnizor de servicii de transfer cu volumul anual de 40 miliarde de dolari. Aproximativ în același timp, Ripple a stabilit un alt parteneriat, cu Banca Britanică Saudită (SABB).

Dar, în ciuda realizărilor recente ale companiei, o mulțime de experți nu sunt pasionați de Ripple, spunând că rețeaua sa este centralizată, iar compania este contrară a ceea ce Satoshi Nakamoto a prezis în timp ce a stabilit Bitcoin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *