Piața de criptomonede – cum să te descurci pe ea?

Ce este piața de criptomonede și cum diferă de o bursă? De ce piețele tradiționale evită să lucreze cu criptomonede? Cum să cumpărați și să stocați primii bani virtuali? Iată un ghid complet pentru elementele de bază ale pieței de criptomonede.

Piața de criptomonede… ce este cu adevărat?

Piața de criptomonede este o platformă care permite utilizatorilor săi să tranzacționeze criptomonede sau bani digitali pentru alte active, cum ar fi monedele fiat sau alte monede digitale. Piața cripto utilizează de obicei spread-urile de cumpărare și vânzare ca taxă de tranzacție sau pur și simplu percepe pentru utilizarea platformei.

Schimbul valutar digital poate fi o afacere staționară sau poate exista exclusiv online. Piața staționară schimbă banii tradiționali pentru monedele digitale. Pe de altă parte, piețele de internet fac schimb de bani digitali.

Piețele de criptomonede sunt adesea înregistrate din SUA sau Europa pentru a evita reglementările și impozitarea. Ei fac, cu toate acestea, tranzacții în monede fiat occidentale și au conturi în cazul în care câteva bănci diferite pentru a face plata în diferite valute mai ușor. Majoritatea criptomarketurilor pot accepta plăți cu carduri de credit, transferuri bancare sau alte forme de plată în schimbul criptomonedelor.

Aceste piețe trimit, de obicei, criptomonedele către portofelele cripto personale ale utilizatorilor. Unii au, de asemenea, opțiunea de a converti monedele digitale în carduri preplătite anonime, care pot fi folosite pentru a retrage bani de la orice ATM, în timp ce alte criptomonede sunt susținute de alte active fizice, cum ar fi aurul.

Ce să căutați atunci când alegeți o piața de criptomonede?

Să presupunem că ați fost convins de un articol despre ratele ridicate de rentabilitate pe cripto. La ce ar trebui să acordați atenție înainte de a începe să investiți?

Reputația schimbului – cel mai bun mod de a găsi opinii despre un schimb este de a căuta recenzii ale utilizatorilor individuali și ale site-urilor profesionale. De asemenea, puteți pune întrebări pe forumuri precum Reddit sau Wykop.

Taxe – majoritatea piețelor ar trebui să aibă câteva informații despre plăți pe site-ul lor. Înainte de a vă alătura unuia, asigurați-vă că înțelegeți totul despre plățile de depunere, tranzacție și retragere. Taxele pot varia drastic, în funcție de schimb.

Metode de plată – ce metode de plată sunt disponibile pe această piață? Credit, debit? Transfer? PayPal Acest schimb funcționează cu cardurile dvs. locale? Dacă opțiunile sunt restricționate, utilizarea acestui schimb ar putea fi dificilă. Amintiți-vă că cumpărarea de criptomonede folosind un card de credit necesită întotdeauna verificarea identității și vine cu un preț premium, deoarece există un risc mai mare de înșelătorie și taxe mai mari de tranzacție. Utilizarea unui transfer bancar, cu toate acestea, ar putea dura mai mult timp, deoarece băncile trebuie să-l proceseze.

Cerințe de verificare – majoritatea platformelor de tranzacții Bitcoin necesită un fel de verificare a identității pentru a cumpăra sau a vinde. Unele schimburi vă permit să vă păstrați anonimatul. Deși verificarea poate dura până la câteva zile și pare redundantă, protejează piața de escroci și spălare de bani.

Restricții geografice – unele dintre funcțiile disponibile pentru utilizatori sunt utilizabile numai în unele țări. Asigurați-vă că schimbul la care doriți să vă alăturați permite accesul deplin în țara dvs.

Rata de schimb  – diferite schimburi au rate diferite. Diferențele de 10% sau mai mult nu sunt neobișnuite.

Cumpărarea, stocarea și vânzarea criptomonedelor

Să începem prin a cumpăra Bitcoin – îl puteți schimba pentru alte valute mai târziu. Există două tipuri de tranzacții: Fiat la cripto sau cripto la fiat. Ambele pot fi făcute chiar pe platforma de schimb.

În primul rând, trebuie să deschideți un cont pe platforma de piață. Apoi, vă verificați identitatea – este necesară din cauza legilor de combatere a spălării banilor. Debitați-vă contul cu o monedă pe care o utilizați, dar rețineți că trebuie să verificați dacă tranzacționarea directă în acea monedă este posibilă.

Nu există o regulă stabilită cu privire la momentul în care ar trebui să cumpărați criptomonede. De obicei, nu este o idee bună să cumperi în timp ce criptomonedele se află în vârful bulei de speculații și când piața este afectată. Cel mai bun moment poate fi atunci când prețul este scăzut, dar stabil.

Bine, așa că ți-ai cumpărat token-urile, dar unde ar trebui să le depozitezi? În primul rând, departe de piață!

There is no real reason to store your cryptocurrency at the exchange. Piețele de criptomonede au o lungă istorie de spargeri și faliment, cel mai cunoscut caz fiind bursa Mt.Gox, care a absorbit milioane de dolari din utilizatorii săi.

Dar dacă nu pe exchange, atunci unde ar trebui să stocați Criptomonedă? Probabil că ar trebui să vă gândiți la un portofel online sau mobil (ca în orice portofel care există pe un dispozitiv care va fi vreodată conectat la internet) ca la un portofel cripto de tip “hot”. Banii puși pe acest tip de portofel sunt ușor accesibili, așa că merită să-l utilizați pentru a stoca o parte din banii pe care îi veți folosi pe internet sau într-o lume offline.

Deși utilizarea portofelelor hot pentru tranzacții este foarte ușoară, are un dezavantaj mare – acestea sunt ușor de piratat. Atacurile ransomware recente și eșecurile anterioare ale piețelor mari ar trebui să fie suficiente pentru a avertiza utilizatorii noi.

Deși nu ar trebui să puneți o mulțime de bani în portofelul dvs. hot, este încă important să faceți copii de rezervă ale portofelului dvs., astfel încât să puteți evita pierderea banilor din cauza unei erori. Prin utilizarea cheii private, nu ar trebui să existe nici o durere în a returna orice portofel la starea sa anterioară.

Când îți pui criptomoneda pe un dispozitiv care este complet offline, se numește portofel rece. Acestea sunt cele mai bune soluții pentru persoanele care doresc cel mai sigur mod de a-și stoca banii electronici. Portofelele reci sunt, de asemenea, cele mai potrivite pentru investitorii pe termen lung, care nu vor avea nevoie să acceseze criptomonedele lor timp de luni sau chiar ani.

Portofelele reci nu sunt sigure de fiecare amenințare, dar dacă urmați instrucțiunile și luați măsurile de precauție adecvate, acestea sunt semnificativ reduse. Având în vedere cât de populare au devenit criptomonedele în ultimii ani, nu este de mirare că au atras și atenția hoților obișnuiți. De aceea, un portofel rece este o opțiune mult mai sigură.

Și acum știți diferența dintre bursa de valori și piețele de criptomonede și de ce nu vom vedea o fuziune între cele două prea curând. De asemenea, știți cum să alegeți cel mai bun criptomarket, precum și baza pentru obținerea și stocarea token-urilor Criptomonedă. Este timpul să faceți propriile cercetări – așa cum am spus mai devreme, investiția pe piață necesită unele cunoștințe și rapid împușcă oamenii, care o abordează prea nonșalant.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *