Bitcoin se întoarce în top?

Bitcoin se află din nou în centrul atenției după ce prețul său a crescut vertiginos în aprilie, provocând o revenire și mărindu-și valoarea la aproape 9.000 de dolari, de la mai puțin de 4.000 de dolari la începutul acestui an.  

Noi căi pentru Bitcoin

Milionarii investesc din ce în ce mai des în cea mai populară criptomonedă. Dadiani Syndicate a fost fondată de către distribuitorul de artă Eleesa Dadiani, care a început să utilizeze Bitcoin și Criptomonedă acum câțiva ani, ca răspuns la cerere.

Anul trecut, Dadiani fine Art, în colaborare cu platforma blockchain Maecenas fine Art, a făcut titluri după ce a pus 49% din lucrarea lui Andy Warhol din 1980 “14 scaune electrice mici” la vânzare pentru Bitcoin și alte criptomonede. 

“Când am fondat instituția a fost o modalitate pentru oameni de a-și retrage activele cripto” – a spus Dadiani într-un interviu Forbes. Dar am descoperit că au existat oameni care au vrut ca noi să-i ajutăm să cumpere cantități enorme de Bitcoin.

Sindicatul Dadiani este descris ca o „rețea peer to peer”, cu oameni care fac comerț între ei; Dadiani susține că rolul ei este de a pune împreună oameni care doresc să vândă și cei care doresc să cumpere, la fel ca și ea în lumea artei 

“Unul dintre clienții noștri ne-a abordat și a spus că sunt interesați să achiziționeze 25% din totalul Bitcoin disponibil în prezent”, a spus Dadiani. “Există o serie de entități care doresc să domine piața.” 

Un sfert din totalul bitcoin aflat în circulație, inclusiv cele care ar putea fi pierdute definitiv, este în jur de 4,5 milioane de dolari și valorează $38 miliarde de dolari la cursurile de schimb actuale. 

Dadiani a declarat că acest tip de acumulare nu este posibil de “realizat”, dar compania sa a fost instruită “să cerceteze piețele și să obțină acces la un procent cât mai apropiat de 25%”. 

Potrivit estimărilor Greenspan, din cele 21 de milioane de bitcoin care vor exista vreodată, “mulți nu vor fi minați pentru o lungă perioadă de timp și mulți alții sunt pierduți pentru totdeauna”. 

Un număr tot mai mare de milionari sunt interesați să cumpere cantități mari de criptomonede

“Chiar și un număr mai mare de monede sunt în prezent deținute de hodlers [un nume pentru deținătorii de bitcoin pe termen lung] care nu vor fi dispuși să se despărți de ele pentru orice preț”, a scris Greenspan într-o notă către clienți. “Realist vorbind, există probabil mai puțin de 5 milioane de monede care circulă în prezent”. 

Una dintre cele mai mari provocări pentru Dadiani este modul de a cumpăra cantități mari de Bitcoin, fără a afecta piața. 

“Oamenii care cumpără cantități mari de bitcoin doresc să evite alunecarea”, a spus Dadiani. Singura modalitate de a face acest lucru este de a evita schimburile. 

Slippage este diferența dintre prețul așteptat al unei tranzacții și prețul la care tranzacția este executată și poate fi agravată de perioade de volatilitate mai mare, ceva la care piața Bitcoin este deosebit de predispusă și atunci când se face o comandă mare într-o piață de volum scăzut. 

Dadiani susține că a construit un consorțiu de vânzători din întreaga lume care au cantități “colosale” de Bitcoin sau care doresc să cumpere sume semnificative și este încrezătoare că toate au fost verificate în mod corespunzător împotriva reglementărilor de spălare a banilor. 

“Nu avem de-a face cu oameni care nu sunt clienți ai unor bănci de renume”, a spus Dadiani. “Suntem creatori de piață, coordonatori ai acestor meserii. Odată ce ai implicat băncile și instituțiile, depinde de ei să se asigure că clienții lor respectă reglementările. 

Sindicatul Dadiani se află în prezent în mijlocul celei de-a patra tranzacții, toate acestea fiind “un volum foarte mare” și fiecare durează săptămâni sau luni pentru a fi finalizată. Sindicatul Dadiani primește un procent din fiecare tranzacție; o taxă de brokeri. 

Tranzacțiile de până acum au fost bine în milioane de dolari, alcătuite din mii de tranzacții pe zi. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *