Piața criptomonedelor și piața de valori.

Criptomonedele devin din ce în ce mai populare. Deși au maximele și minimele lor, rata lor de capitalizare este încă în creștere. Chiar și marile corporații au început să introducă fonduri care includ Bitcoin și Ethereum.  În ciuda acestui fapt, mulți începători nu știu diferența dintre o piață cripto și o bursă tradițională – ceea ce este o mare greșeală. Înainte de a pune deoparte bani pentru a cumpăra cripto pe piață, amintiți-vă că investiția în jetoane și investiția în acțiuni sunt două lucruri diferite. Cea mai mare diferență dintre criptomonede și acțiuni este modul în care acestea sunt evaluate. Acțiunile sunt susținute de companii care ar trebui să aducă profit. Acestea includ active fizice ca parte a prețului și puteți verifica matematic dacă acestea sunt evaluate corespunzător valorii de piață. Crypto, pe de altă parte, nu este întotdeauna susținută de o companie. Acestea sunt în mare parte evaluate în funcție de valurile pe care le fac, deși unele dintre ele câștigă valoare pe baza funcționalității lor. Și din moment ce este de obicei o evaluare foarte subiectivă, așa că este greu de spus dacă crypto merită cu adevărat.

Stoc și Criptomonedă – caracterizarea activelor

Oricine poate crea o criptomonedă, iar oferta trebuie distribuită de un anumit grup. Unul dintre motivele pentru care criptomonedele sunt o „tehnologie rebelă” este că oricine își poate crea propriul whitepaper blockchain. Multe monede digitale, cum ar fi Dogecoin, au fost de fapt create de programatori plictisiți.

Din moment ce oricine poate crea un token, este ușor să vă configurați propriul ICO. Același lucru nu poate fi spus și pentru acțiuni – în special cele cotate la NYSE, NASDAQ sau Bursa de valori din Varșovia.

Atunci când activele sunt create, acestea trebuie să fie compensate de agențiile guvernamentale și să treacă printr-un audit. De asemenea, trebuie să se încadreze în anumite legi înainte de a putea fi permise pe piață.

Piețele tradiționale au fost înființate pentru a servi unui scop concret: Colectarea de fonduri pentru companiile care au nevoie de ele. Criptomonedele funcționează diferit, deoarece o monedă electronică poate fi utilizată în moduri diferite. Unele token-uri pot fi folosite ca bază pentru jocurile blockchain. Altele servesc ca un magazin de valoare, iar altul poate fi folosit pe anumite platforme.

Înainte de a decide că doriți să investiți într-o criptomonedă, aruncați o privire la ce este folosită. Criptomonedele sunt în mare parte evaluate în funcție de reputația lor. Acest lucru creează o piață foarte instabilă, cu multe maxime și minime extreme. Acest comportament este una dintre cele mai izbitoare diferențe dintre o piață de criptomonede și o bursă tradițională. Investitorii își păstrează activele în momente de perturbare, deoarece știu că situația se va stabiliza. Cu criptomonedele, care au o tendință mai mare la schimbări bruște, vânzarea în timpul panicii pe piață este foarte comună și, uneori, chiar de dorit pe scena criptografiei.

O altă diferență este înrădăcinată în diferitele profiluri de investitori. Deoarece investiția în acțiuni este de facto o modalitate pe care mulți oameni o folosesc pentru a se pregăti pentru pensionare, astfel încât există mulți oameni din medii diferite care o folosesc. Puteți vedea instalatori, profesori și chiar adolescenți care au portofele pline de acțiuni. Dar criptomoneda este încă o investiție de nișă. Majoritatea proprietarilor de criptomonede sunt bărbați cu studii superioare, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani.

Sunt criptomonedele sigure?

Uneori, acțiunile sunt mai sigure decât criptomonedele. Piața tradițională este strict reglementată și trebuie să treacă prin audituri anuale. În plus, datorită reglementărilor stricte privind procesul de introducere pe piață a noilor active, nu este foarte probabil ca o acțiune în care investiți să fie falsă. Pe de altă parte, criptomonedele sunt foarte predispuse la escrocherii din cauza caracterului lor descentralizat, nereglementat.

Vorbind despre escrocherii, există un alt lucru care indică diferențe uriașe între stocul tradițional și criptomonede. Când cumpărați acțiuni, acestea sunt emise pe numele dvs., există dovezi că sunteți proprietarul. Datorită urmăririi și înregistrării tranzacțiilor de pe piață, oamenii nu pot fura cu adevărat acțiunile altcuiva.

Criptomoneda este diferită. Acestea sunt literalmente o monedă digitală – care poate fi piratată. Au existat multe cazuri de acest gen, în care investitorii cripto de succes au făcut totul bine, au acumulat milioane de dolari și apoi au ajuns fără nici un ban din cauza unui hacker.

Luând în considerare toate dezavantajele de a investi în criptomonede, ai crede că oamenii o evită ca ciuma. Dacă ar fi avut retururi regulate, probabil că așa ar fi fost. Dar criptomonedele nu au întotdeauna randamente „regulate”, așa cum fac acțiunile.

Mulți investitori pe termen lung au menționat randamente de peste 1000%. Chiar și randamentele pe termen scurt pe ICO ajung, de obicei, la 150%. Acest lucru este foarte mult, în comparație cu piața obișnuită.

Pentru a opera pe o piață obișnuită, puteți utiliza unele aplicații de investiții pentru a iniția o tranzacție. Investiția în criptomonede, deși un pic mai populară în zilele noastre, nu este încă atât de ușor de învățat.

Când vine vorba de cele mai multe tranzacții care nu se fac direct în Bitcoin sau Ethereum, trebuie să descărcați un cripto-portofel adecvat, să faceți schimb de bani pentru Bitcoin sau Ethereum și apoi să cumpărați monede folosind aceste două jetoane. Dacă doriți să retrageți bani, trebuie să efectuați și multe tranzacții.

Și, în cele din urmă, există o anumită incertitudine în ceea ce privește viitorul criptomonedelor.

Diferențele dintre criptomonede și stoc sunt multe, dar una dintre cele mai evidente este că bursa de valori a devenit o instituție care a dictat modul în care funcționează economii întregi. Criptomonedele nu sunt la fel de instituționalizate.

Cryptomarket va deveni noua bursă? Poate chiar să-și obțină datele înapoi, uitându-se la evenimentele recente? Opiniile cu privire la această chestiune diferă în funcție de opiniile diferiților investitori, iar experții nu sunt în măsură să ne dea un răspuns clar.

Nevoia de a lăsa o amprentă

În prezent, nu există prea multe corelații între criptomonede și acțiuni. Numeroasele diferențe dintre natura acestor două active reprezintă o explicație pentru lipsa de corelație între criptomonede și piața tradițională. Întreaga infrastructură existentă a criptomonedelor se bazează doar pe ea însăși. În teorie, prețul Bitcoin nu a fost legat de niciun indicator economic al unui sector economic real. Criptomonedele sunt o piață diferită, închisă. Singurul lucru pe care îl are în comun cu piața tradițională este legea cererii/ofertei și toate instrumentele derivate. Acesta este motivul pentru care bursa tradițională nu s-a grăbit să introducă criptomonedele pe piața lor.

Dar ce s-ar întâmpla dacă ar decide să facă exact asta? Volumul în creștere al comerțului cu criptoactive atrage investitorii instituționali la criptomonede. Aceasta ar putea duce la prețuri mai stabile și la mai puține modificări cauzate de acumularea de criptoactive în portofelele marilor jucători de pe piață. Atragerea de noi jucători pe piața bursieră prin utilizarea de noi instrumente de tranzacționare ar îmbunătăți cu siguranță vizibilitatea pieței bursiere.

Mai mult, câteva dintre bursele de valori mai mari au încercat deja să introducă produse bazate pe criptomonede, deși într-o cantitate limitată. Intercontinental Stock Exchange (ICE) a lansat un canal de criptomonede în ianuarie 2018, care își propune să împărtășească informații de bază despre moneda digitală. ICE a crescut, de asemenea, cantitatea de criptomonede gestionate din diverse surse de date și piețe din întreaga lume. În februarie, ICE a remarcat lansarea propriei platforme de criptomonede, care a atras deja câțiva investitori cunoscuți, cum ar fi Microsoft sau Starbucks.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *